Ex-garagist heropent bekende Taverne Netherust

Volgend weekend gaat de bekende Taverne Netherust aan Houtum in Kasterlee opnieuw open. De nieuwe uitbaters zijn Geert Janssens, de voorbije drie jaar fleetmanager bij de Limburgse Groep Delorge-Peerlings en voordien zeventien jaar zaakvoerder van Peugeot-garage Lavrijsen in Herentals, en zijn partner Christel Maes. Taverne Netherust stond al twee jaar leeg.

“Ik ben van Kasterlee afkomstig”, vertelt Geert Janssens. “Op mijn vijftiende ben ik hier begonnen met vakantiewerk en dat heb ik zo’n vijf jaar gedaan. Nadien heb ik nog meer weekend- en vakantiewerk in de horeca gedaan. Netherust vond ik altijd een van de mooiste horecazaken van Kasterlee. Een jaar geleden hoorde ik dat dit te koop stond en groeide het verlangen om terug voor mezelf te beginnen.” Partner Christel werkte twintig jaar bij Philips in Turnhout. Eind december kochten ze het domein en begonnen ze met de renovatiewerken.

Fietsers en wandelaars

De minigolf kreeg een opfrisbeurt, de snookergolf werd verplaatst en ook de keuken en het interieur werden grondig onder handen genomen. Zeven bieren komen rechtstreeks van de tap en er werd flink geïnvesteerd in een goede koffiemachine. De eigenaars focussen nadrukkelijk op wandelaars en fietsers, voor wie ze een fietsenparking voor 120 fietsen aanlegden, inclusief elektrisch oplaadpunt.

“Het is een grote uitdaging”, zeggen de twee. “We geloven in deze vorm van horeca, met de randactiviteiten erbij.” Naast de mini- en tafelgolf kan je er een kajak huren en schepijs aan een kraampje halen. De keuken serveert een aantal snacks. Taverne Netherust telt maar liefst 500 zitplaatsen: 350 buiten en 150 binnen. Er werd een team van een 25-tal jobstudenten samengesteld voor de bediening.

Minigolf

Zin in een wedstrijdje minigolf met je vrienden? Of speel je liever samen met het hele gezin? Onze minigolf heeft 18 holes en werd volledig opgefrist. Tijdens het spel geniet je volop van de rust.

Reserveren hiervoor is niet nodig.

Tarieven bekijken »

Snookergolf

Minigolf verenigd met tafelbiljart in 18 holes: plezier gegarandeerd! Ontdek snel onze vernieuwde snookergolf. Zowel voor kleine gezelschappen als grote groepen een aanrader.

Reserveren hiervoor is niet nodig.

Tarieven bekijken »

Footpool

Uniek in België: de verrassende mix van voetbal en poolbiljart. Op een levensgrote biljarttafel speel je al voetballend met 16 ballen met als finale doel om de zwarte bal te scoren.

Prijs: 20 EUR per uur (reserveren is aangeraden)

Tarieven bekijken »

Speeltuin

Wij hebben gedacht aan onze allerkleinsten. Onze ruime speeltuin, voorzien van tal van leuke attracties en de grote zandbak, zorgen ervoor dat de jongste leden van het gezin zich kunnen uitleven. Ondertussen genieten mama en papa van een drankje op het terras.

Kajakverhuur

Wie graag geniet van de Kempische omgeving, kan dit nergens beter doen dan vanuit een kajak op de Nete. Kasterlee staat voor een rustig Kempens landschap: Ontdek het gauw!

U start in Kasterlee, vaart richting Retie en komt terug. Er kan niet gereserveerd worden voor de kajak. Het kan vanaf 10u ,tussen 14u en 16u is het meestal druk! Verhuur is per uur, 2uur of per dag. 

Tarieven bekijken »

Kinderfeestjes

Leuke kinderfeestjes gecombineerd met minigolf, snookergolf, footpool of kajak. Alles kan gecombineerd worden met grime, gekke kapsels of een verkleedkoffer.

Op zon- en feestdagen, enkel in de voormiddag.

Tarieven bekijken »